Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 27 yaşındaki Ali Kara, kapattığı kahvesini, kiralayarak ayakkabı mağazası yapan Hasan Karataş ile Mehmet Tekin'i, işsiz kalmasına neden olduğu iddiasıyla tartıştıktan sonra tabancayla yaraladı.
Olay, öğleden sonra Mevlana Mahallesi 99'uncu Cadde üzerinde meydana geldi. Kahve işleten Ali Kara, 6 ay önce para kazanamadığı gerekçesiyle kapattı. Ancak, aradan geçen süre içerisinde iş bulamayan Ali Kara, daha önce işlettiği kahveyi yeniden açmak için işyeri sahibinin yanına gitti. Ancak işyeri sahibi Kara'ya, yeniden kiralamak istediği kahvenin 15 gün önce ayakkabı satış mağazasına dönüştürüldüğünü söyledi.
Bunun üzerine öfkelenen Kara, kahvesini mağazaya dönüştüren Hasan Karataş ve Mehmet Tekin'in yanına gitti. Kara, daha önce kendisi tarafından kahvehane olarak çalıştırıldığını ve dükkanı tuttukları için işsiz kaldığını söyledi ve bunun sorumlusu olarak gösterdiği Karataş ve Tekin ile tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında öfkelenen Kara, yanında taşıdığı tabancayla Karataş ve Tekin'e ateş etti. Tabancadan çıkan mermilerin isabet ettiği Karataş ve Tekin yaralanırken, Ali Kara ise kaçtı. Silah sesini duyanların haber vermesiyle olay yerine ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ambulansla hastanelere götürdüğü Karataş ve Tekin'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Polis, olay sonrası kaçan Kara'yı yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI