Eyyüp BURUN-Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'in Şahinbey İlçesi'ne bağlı Kerer Mahallesi'nde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan tabanca ve tüfekli kavgada aynı aileden, 2'si ağır, 5 kişi yaralandı.
Olay, sabah saatlerinde Kerer Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Kilis Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Fevzi T.'nin kardeşi Kenan T. dün yapılan seçimlerde muhtar adayı oldu ve rakibi olan amcasının oğlu Beyhan T. ile yarıştı. Oy verme işleminin ardından yapılan sayımda muhtarlık yarışını amca çocuklarından Beyhan T. kazandı.
Bu sabah mahalleye gelen polis memuru Fevzi T., seçimi kaybeden muhtar adayı kardeşine destek olunmadığı ve rakiplerine oy verildiği gerekçesiyle amcası Mustafa Kemal T. ile tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında öfkelenen Fevzi T. üzerinde taşıdığı beylik tabancası ile amcası Mustafa Kemal T. ile kendisine engel olmayan çalışan dedesi Beşir ve amcasının kızı Tülay T.'ye ateş ederek yaraladı. Bu sırada silah sesiyle dışarı çıkan, dedesi, babası ve ablasının yaralandığını gören Beşir T. evden aldığı av tüfeği ile muhtar adayı Kenan T. ve polis memuru Fevzi T.'ye ateş etti.
KÖYDE YOĞUN ÖNLEM
Kavgayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen jandarma güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de ilk müdahalesini yaptığı yaralılar Tülay, Mustafa Kemal ve Beşir T.'yi, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne, Fevzi ve Kenan T.'yi ise Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanan yaralılardan Tülay ve Mustafa Kemal T.'nin hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.
Olay sonrası gözaltına alınan Beşir T., ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Jandarma yeni bir olay yaşanmaması için akraba ailelerin yaşadığı evlerin çevresinde yoğun önlem aldı.

EB,MB (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)