Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP'te, özel bir hastanede yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı. 
Şehreküstü Mahallesi'nde bulunan Özel Deva Hastanesi'nde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen tatbikattan önce, hastane personeline yangının çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler, alevlere müdahale yöntemleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve olası hastaların nasıl tahliye edileceği anlatıldı.
Teorik eğitimin ardından açık alanda mutfak tüpü yakıldı ve hastane personelleri yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etti. Daha sonra hastane çalışanlarının ve hastaların tahliyesi konulu tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, hastane personelleri, sedye ve tekerlekli sandalyedeki hasta rolü yapan arkadaşlarını dışarı taşıdı. Tatbikat kapsamında son olarak merdivenli itfaiye aracıyla hastanenin üst katında mahsur kalan hastane personeli ve hastalar tahliye edildi. Çevredeki vatandaşlar ilgiliyle izlediği tatbikat sonunda itfaiye görevlileri ile hastane personelini alkışlayarak kutladı.
Hastane Kalite Yönetim Direktörü Elif Sema Özdil, personelinin olası yangın durumlarına hazırlıklı olması için tatbikat yaptıklarını ifade etti ve uygulamayı periyodik halde sürdüreceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI