Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, bir liseye girmeye çalışan madde bağımlısı 2 kişi, kendilerine engel olmaya çalışan okul müdür ve yardımcısını bıçakla yaraladı.
Olay, öğle saatlerinde Kocatepe Mahallesi'nde bulunan İsmet Paşa Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; madde bağımlısı Hüseyin Ö. ve Ulaş D., okula girmek istedi. Kapıda bekleyen nöbetçi öğrencinin haber vermesiyle Okul Müdürü Ali Özpolat ve Müdür Yardımcısı Savaş Ahmet Aksu, kapıya gelerek Hüseyin Ö. ve Ulaş D.'ye okula girmelerinin yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Hüseyin Ö. ve Ulaş D., yanlarındaki bıçakla müdür Ali Özpolat'ı kolundan Müdür Yardımcısı Savaş Ahmet Aksu'yu ise göğsünden bıçaklayarak kaçtı. Öğrencilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı müdür ile yardımcısını Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürdü. İhbar üzerine gelen polisler ise alınan eşkaller üzerinde yaptığı çalışmada kaçan Hüseyin Ö.'yü yakalarken, Ulaş D.'ye ise ulaşamadı.
Hastanede ilk tedavileri yapılan Özpolat ve Aksu'nun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayı haber alan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğretmenler ile İsmet Paşa Lisesi öğrencilere hastaneye geldi. Yaralı öğretmenlerin sağlık durumları hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Dışarıdan gelerek okula girmek isteyen madde bağımlısı şahıslar, kendilerine engel olmaya çalışan öğretmenlerimize bıçakla saldırmışlar. Her iki öğretmenimizin de sağlık durumları çok şükür iyi. Gerekli çalışmaların yapılarak şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Yaşanan olay karşısında üzgünüz. Gereğinin yapılacağından eminiz" diye konuştu.
Olay sonrası okul çevresinde polis güvenlik önlemi alandı.

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)