GAZİANTEP'te, sürücüsünün kontrolünden çıkan ve çarptığı aydınlatma direği ön camından içeri giren otomobildeki 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Kaza, bugün öğleden sonra Gaziantep-Adana karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Hüseyin Kereci yönetimindeki 01 TU 449 plakalı otomobil, Başpınar Mevkii'nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak, orta refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Şiddetli çarpmanın etkisiyle yerinden sökülen aydınlatma direği otomobilin ön camından içeri girdi. Bir süre daha ilerledikten sonra duran ve hurdaya dönen otomobildeki sürücü Hüseyin Kereci ile 20 yaşındaki Ömer Arslan, 24 yaşındaki Bülent Emenci ve 25 yaşındaki Süleyman Ergin ağır yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine gelen polisler, kaza nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda önlem aldı. Kurtarma ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılardan Süleyman Ergin, sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılar ise, ilk müdahale ardından ambulanslarla Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavilerine başlanan yaralıların, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Süleyman Ergin'in cesedi olay yerindeki inceleme ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Ulaşıma kapanan karayolu, hurdaya dönen otomobilin kaldırılması ardından yeniden trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AHÇ(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)