MİLLETVEKİLLERİ YANGINDA YARALANANLARI ZİYARET ETTİ

Gaziantep'te 2 kişinin öldüğü tekstil ve trikotaj atölyelerinin bulunduğu iş merkezinde çıkan yangının ardından AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı.

Yangından kurtulmak için iş merkezinin 4'üncü katından atlayan ve belindeki kırıklar yüzünden ameliyat olan İzzet Demirbilek'e ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunan milletvekilleri, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, olayı duyar duymaz yetkililerden bilgi almaya başladıklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Milletvekili Erdoğan, "Olayın ardından çalışmaları yakinen takip ettik. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin zamanında olay yerine ulaşması ve anında müdahalesiyle daha fazla can kaybı olmasının önüne geçildiğini öğrendik. Ama maalesef iki vatandaşımız yaşamını yitirdi. Olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifa diliyorum. Şu anda tedavi gören yaralılarımızın hepsi devlet güvencesi altındadır. Tedavileri için ne gerekiliyorsa yapılacaktır" dedi.

AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, komisyon toplantısı sırasında olayı haber aldıklarını ve çok üzgün olduğunu dile getirdi. Mazıcıoğlu, "İlk haberlerde 3-4 ölüden bahsediliyordu. Daha sonra ölü sayısı 2'ye düşünce sevindik. Ben ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Mehmet Şeker ise, dar sokaklardaki iş hanlarında üretim yapılmasının bu gibi üzücü sonuçlar doğurduğunu kaydetti. Şehir merkezinde üretim yapan iş yerlerinin, şehir dışına taşınması gerektiğini belirten Şeker, "İnsanların bilinçlenmesi lazım. Bu tür bir iş yerinin böyle dar sokaklarda şehrin merkezinde olmaması lazımdı. Maalesef böyle bir olay yaşandı. Denetimlerin bu iş yerlerinin şehrin dışına çıkarılması yönünde yapılması gerekiyor. Yangında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Umarım böyle bir olay bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.

4 YARALI KALP MASAJI İLE HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Yaralılar hakkında bilgi veren Uzman Doktor İdris Yıldırım, kalbi duran 4 yaralıyı kalp masajıyla hayata döndürdüklerini ve durumlarının kritik olduğunu söyledi. 9 yaralının halen yoğun bakımda olduğunu belirten Yıldırım, yaralıların tedavisi için gerekli bütün çalışmalarının belirttiğini kaydetti.