Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında; İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı protesto edildi.
Öğle saatlerinde çeşitli sivil toplum örgütü ve sendikalara üye 80 kişilik kalabalık Yeşilsu Parkı'nda toplandı. İsrail aleyhine slogan atan ve dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Gazze'nin bir aydın bombardıman altında olduğunu ve insanlık dramı yaşandığını ifade etti. Gazze'de çocukların katledilmesine dünyanın seyirci kaldığını belirten Güdücü, "Emperyalistlerin bölgeyi yeniden dizayn etme politikasının bir parçası olarak İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda yaklaşık 2 bin Filistinli yaşamını kaybetti. İsrail, tarihi boyunca yaptığı gibi bir kez daha sivilleri hedef aldı, binlerce insan öldürüldü, yaralandı" dedi.
IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'ta izlediği işgal politikalarını da eleştiren Güdücü, "Ortadoğu'da İsrail'e benzer biçimde kendinden olmayan herkesi düşman gören bir başka güç de kendine Irak Şam İslam Devleti denilen çetedir. Onlar da Irak'ta ve Suriye'de kendinden olmayan herkesi katletmektedir. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş IŞİD çetesi bugün de Ezidi Kürtlerin yaşadığı kutsal toprakları hedef almıştır" diye konuştu.
Kalabalık, basın açıklamasının ardından parktan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI