YÜZLERCE EKİP KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE ETTİ

4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Abidin Kaplan'a ait 75 bin metrekarelik kapalı alana kurulu Özkaplan halı fabrikasının depo bölümünde saat 14.55'te çıkan yangında alevler, kısa sürede tüm depoyu sardı. Yangına Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yetersiz kalması üzerine Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan sevk edilen itfaiye ekipleri müdahale etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile iletişime geçilmesinin ardından Kahramanmaraş ve Adana'dan bölgeye sevk edilen helikopter ve uçakla yangına havadan da müdahale edilmeye başlandı.

7 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yüzlerce ekibin müdahale ettiği yangın, 7 saat sonra kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekiplerinin, soğutma çalışmaları halen sürerken yangında büyük çaplı hasar meydana geldi, can kaybı yaşanmadı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Halı fabrikasında çıkan yangınla ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de yazılı bir açıklama yaptı. 110 İhbar Hattı'na gelen ihbarın ardından 5 dakika sonra yangına müdahale edilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, "Halı fabrikasında çıkan yangınla ilgili olarak ilk ihbar saat 15.03’te gelmiştir. Bu ihbar üzerine Başpınar’da yer alan Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri 15.06’da çıkış yapıp, 15.08’de ilk müdahaleyi gerçekleştirmiştir. 15.04'te ise Büyükşehir Belediyesine ait Kayaönü İtfaiye Grubu çıkış yaparak 15.12’de ilk müdahaleyi yapmıştır. Yangınla ilgili ihbardan yaklaşık 10 dakika sonra Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tam müdahaleyi sağlamış, sonra da gelen takviye ekiplerle müdahale devam etmiştir. Böylece yangına 10 araç ve 30 kişilik ekibiyle Başpınar OSB itfaiye ekipleri ve 26 araç ve 6 ekipten oluşan 250 kişilik ekibiyle Büyükşehir Belediye İtfaiyesi müdahale etmiştir" denildi. İhtiyaç üzerine Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan istenen takviye ekiplerin yanısıra Adana ve Kahramanmaraş’tan gelen itfaiye helikopter ve uçaklarının da havadan müdahalesi yangının 7 saatte kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada herhangi bir can kaybı ve yaralı durumu söz konusu olmadığı ve alevlerin diğer fabrikalara sıçramaması için çalışmaların titiz bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

FOTOĞRAFLI