Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir halı fabrikasında yangın çıktı. Depo bölümünde başlayan ve kısa sürede tüm fabrikayı saran alevlere Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki itfaiye ekiplerinin yanı sıra helikopterlerle de müdahale ediyor.

4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Abidin Kaplan'a ait 50 bin metre kare alana kurulu Özkaplan Halı fabrikasının depo bölümünde saat 14.55'te yangın çıktı. Kısa sürede alevlerin deponun tamamını sarması üzerine dışarı çıkan işçiler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine fabrikaya Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamayarak fabrikanın tamamına yayıldı.

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER GELDİ

İş makineleri ile fabrika duvarlarına delikler açılarak yangına 6 noktadan müdahale eden ekiplerin yetersiz kalması üzerine Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan da itfaiye ekipleri takviye olarak Organize Sanayi Bölgesi'ne çağırıldı. 3 ilden onlarca itfaiye ekibinin yanı sıra iş makineleri ile müdahale edilen yangın, saatler geçmesine rağmen kontrol altına alınamadı.

ÇEVRE FABRİKALAR BOŞALTILDI

Yetkililer, fabrikada poliüretan malzeme bulunduğu için söndürülmesi güçleşen yangının çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için de önlemler aldı. Yangın bölgesine çıkan yollar ulaşıma kapatılırken, polis ekipleri de çevrede yoğun önlem alarak vatandaşları uzaklaştırdı. Öte yandan risk taşıdığı gerekçesiyle çevredeki fabrikalar da çalışmaları durdurdu, çalışanlar tahliye edildi.

HAVADAN DA MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangının kontrol altına alınamaması üzerine Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ile çok sayıda sanayici Organize Sanayi Bölgesi'ne giderek çalışmalara ilişkin bilgi alıp, incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı görüşmelerin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile iletişime geçti ve Adana'dan çağırılan helikopter ile havadan da yangına müdahale edilmeye başlandı. Fabrikada yürütülen çalışmaları takip eden Fatma Şahin, yangının 14.55 sıralarında başladığını ve çok sayıda ekibin birçok noktadan müdahale etmesine rağmen rüzgar ve yanıcı özelliği bulunan poliüretan malzeme nedeniyle henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Şahin, söndürülmeye çalışılan yangının çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için gerekli tedbirlerin alındığını da kaydetti.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise yangının biran önce söndürülmesini istediklerini belirterek, "Sanayicilik yapıyorsanız bu tür riskler her zaman karşınıza çıkıyor. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır" dedi.

Halen devam eden yangının söndürülmesi için çalışma yürüten itfaiye erleri zaman zaman dumandan etkileniyor. Halen devam eden yangının söndürülmesi için yürütülen çalışmalar sırasında dumandan etkilenen itfaiye erlerine hazır bekletilen ambulanslarda oksijen tedavisi uygulanıyor.

FOTOĞRAFLI