GAZİANTEP'te, yakınlarının cenaze törenine gidenlerin içinde bulunduğu otomobile, hatalı dönüş yaptığı öne sürülen yem yüklü kamyonet çarptı. Kazada 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Gaziantep-Oğuzeli karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Ailesiyle birlikte bir yakınlarının cenaze törenine katılmak için kente giden 42 yaşındaki Hanefi Aydemir yönetimindeki 27 P 0994 plakalı otomobile, kavşakta hatalı dönüş yaptığı öne sürülen, sürücüsünün adı öğrenilemeyen 16 AK 639 plakalı yem yüklü kamyonet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurda yığınına dönen otomobil ters dönerken, kamyonet de yol kenarına savruldu.
CAN PAZARI YAŞANDI
Can pazarının yaşandığı kazayı gören diğer sürücüler, durumu sağlık, polis ve kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polisler, karayolunda çevre güvenliğini alırken, kurtarma ekipleri de araçta sıkışan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Otomobilde sıkışan sürücü Hanefi Aydemir ile akrabası Sakine Aydemir, Yurdagül Aydemir, Nigar Aydemir ve Şükriye Beydüz kurtarma ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralılardan Sakine ile Nigar Aydemir'in öldüğü belirlenirken, otomobildeki yaralılar ile kamyonetteki Mustafa ve Cumali Ceylan ambulanslarla hastanelere götürüldü.
Tedavisine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.
YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Kazayı haber alarak olay yerine gelen Aydemir ailesinin yakınları ise Sakine ve Nigar Aydemir'in öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan kazazede yakınları, olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Sakine ile Nigar Aydemir'in cesetleri, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.