KORUMA İSTEMEYE GİTTİĞİ GÜN ÖLDÜRÜLDÜ
Gaziantep'te, 36 yaşındaki Murat İvinç, bir süre önce ayrı yaşamaya başladığı 35 yaşındaki eşi Saliha İvinç'i sokakta tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. Sinir krizi geçiren Saliha İvinç'in yakınları, 2 çocuk annesi kadının gün içerisinde eşinin tehdidi nedeniyle koruma talebinde bulunduğunu söyledi.
Olay, saat 18.00 sıralarında Şahintepe Mahallesi 99'uncu sokakta meydana geldi. İddiaya göre; 15 yıllık evli olan 2 çocuk annesi Saliha İvinç, 15 gün önce eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle Şahintepe Mahallesi'ndeki babasının evine döndü. Babası Oktay Çöl ile birlikte yaşamaya başlayan kadın bu süre içerisinde şiddet gördüğünü ifade ettiği eşi Murat İvinç'e de boşanma davası açtı.
DAVAYI DUYDU, ÖLDÜRDÜ
İddiaya göre, Murat İvinç kendisinden boşanmak için dava açtığını öğrendiği eşini telefonla arayarak tehdit etti. Saat satıcılığı yaptığı öğrenilen Murat İvinç, kayınpederi Oktay Çöl'ün evinin önüne gelerek eşinin dışarı çıkmasını bekledi. Saliha İvinç'in apartmandan çıkmasının ardından önünü kesen Murat İvinç, bir süre tartıştıktan sonra üzerindeki tabancayla peş peşe ateş etti. Eşinin tabancasından çıkan 4 kurşunun göğsüne isabet ettiği Saliha İvinç olay yerinde yaşamını yitirdi. Eşinin ölümünün ardından Murat İvinç bu kez aynı tabancayla başına ateş ederek intihar etti.
Silah sesini duyanların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı incelemede İvinç çiftinin öldüğünü belirlerken, polis ekipleri de görgü tanıklarının bilgisine başvurdu. Görgü tanıkları Murat İvinç'in tartıştığı kadını öldürdükten sonra intihar ettiğini ifade etti. Bu sırada olayı duyan İvinç çiftinin yakınları da olay yerine akın etti. Yakınları 2 çocuk sahibi çiftin kanlar içerisinde cesedini görünce gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. Burada fenalaşanlara da olay yerinde hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. YAKINLARI: TEHDİT ÜZERİNE BUGÜN KORUMA İSTEMİŞTİ
Saliha İvinç'in ölümüyle ilgili olarak yakınları, kadının sürekli şiddete maruz kaldığını ve bu konuda güvenlik güçlerine de başvurduğunu söyledi. Saliha İvinç'in babası Oktay Çöl, kızının tehdit edildiği gerekçesiyle polise başvurduğunu ve bugün de koruma talebi için karakola gittiğini ifade etti. Kendilerinin kızlarına koruma verilmesini beklerken ölümüne şahit olduklarını söyleyen Çöl, "Kızım sürekli şiddete maruz kalıyordu ve yanımıza geliyordu. Ama biz çocuklarından dolayı ayrılmalarını istemediğimiz için kızımızı ikna ederek geri gönderiyorduk. Dayanılamaz hale gelince kızım geldi ve boşanma davası açtı. Tehdit edildiği için de şikayetçi oldu. Bugün de karakola gidip koruma istedi. Koruma beklerken cinayete kurban gitti. Torunlarım anne ve babasız kalmasın derken, kızımı kaybettik" dedi.
Polisin olay yerinde yaptığı inceleme sonrası İvinç çiftinin cesetleri otopsileri yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, ()

EB,MB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)