GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nde, bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde piyasa değeri 4 milyon 100 bin lira olan 887 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kaçak akaryakıt satışı yapıldığı ihbarı üzerine Nurdağı İlçesi'nde bulunan bir akaryakıt istasyonunda denetim yaptı. Kontrol edilen stok tanklarında yapılan düzenekle sıfır noktasında sabitlenerek otomasyon sistemine müdahale edildiği ve bu sayede sistemde yakıt yokmuş gibi işlem yapıldığı tespit edildi. Yapılan usulsüzlük üzerine görevliler durumu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Nurdağı Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi.
Yapılan soruşturma kapsamında işyeri yazarkasaları, ibraz edilen mali kayıtlar ve EPDK otomasyon verileri incelendi. İncelemede; EPDK tarafından verilen lisansa aykırı düzenek ve ekipmanlarla satışı gerçekleştirilen ve alışına dair belge ibraz edilemeyen, menşei belirsiz 630 bin 998 litre motorin, 256 milyon 554 bin litre benzin ele geçirildi. Piyasa değeri 4 milyon 100 bin lira olan 887 milyon 552 bin litre kaçak akaryakıta el konulurken, istasyon sahibi 50 yaşındaki A.Y. hakkında; '5607 sayılı kanununa muhalefet' suçundan Nurdağı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yasal işlem başlatıldı.