Gaziantep'te düğüne terör saldırısı



Gaziantep kent merkezinde, dün akşam sokak arasında yapılan düğüne canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi.  Alınan bilgilere göre, Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce canlı bomba saldırısı düzenlendi. Siirt’in Pervari İlçesi’nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Tam bir dehşetin yaşandığı patlamada, 30 kişi yaşamını yitirdi, 94’den fazla kişi de yaralandı.

2 KIŞI KAÇTI İDDIASI
Görgü tanıkları, canlı bomba nın olay yerine 25 yaşlarında iki kişi ile geldiğini, patlamanın ardından olay yerinden kaçtıklarını iddia etti. Polis ekipleri kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar “İlk gelen bilgiler IŞİD’in yaptığı yönünde” açıklamasında bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Twitter’dan yaptığı açıklamada “Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep’te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı” ifadelerini kullandı. 
VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Şahinbey ilçemiz  Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı  gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını  kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır" dedi. 
Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, kenteki terör saldırısında  hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiğini, 94 kişinin de yaralı olduğunu  bildirdi.
Ülkenin ve aziz milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı  ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetle kınadıklarını belirten Yerlikaya,  şunları kaydetti:
"Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur  bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle  30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı  anlaşılmıştır. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu  hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü  mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz  üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain saldırıyı  gerçekleştirenler yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda  hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine  başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve  Gazi şehrimizin başı sağ olsun."
BAŞBAKAN’DAN TALIMAT
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaparak saldırıyla ilgili bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep’e gitmesi talimatını verdi.  
KARKAMIŞ’A 9 HAVAN DÜŞTÜ
Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Suriye’den ateşlendiği değerlendirilen 9 havan mermisi, sınırın sıfır noktasındaki boş arazilere isabet etti. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından Suriye’nin Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerine 65 top atışı yapıldı.

ŞİMŞEK, AKDAĞ VE GÜL OLAY YERİNDE
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki  terör saldırısında yaralananların bir kısmını tedavi gördükleri Hastanede ziyaret  etti. 
Şimşek, beraberinde sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel  Sekreteri Abdulhamit Gül ile Gaziantep Valiliğine gitti. Burada Vali Ali  Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den bilgi alan Şimşek ve  beraberindekiler, daha sonra yaralıların tedavi gördükleri hastanelere geçti.
Doktorlardan, yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Şimşek ve  beraberindekiler, yaralı yakınlarıyla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
GELİN İLE DAMADIN YAKINIYLA GÖRÜŞTÜ
Patlamada yaralanan damat Nurettin Akdoğan ile gelin Besna Akdoğan'ın  sağlık durumlarıyla ilgili yakınlarından bilgi alan Şimşek, aileye olaydan  duyduğu üzüntüyü ileterek yaralılara şifa diledi.
Damadın halasının oğlu Fırat Akçan ile hastane çıkışında bir araya  gelen Şimşek, "Hakikaten (damadın) morali yerinde, konuştuk. Size çok selamları  var. Rahat olun." diyerek teselli etti.Bunun üzerine Akçan da "Annem oradaydı, biz değildik, damadın durumu  iyi ama gelindenhaber alamadık. Allah'ın izniyle inşallah durumu iyi olur,  hayırlı haberler bekliyoruz." diye konuştu.

Gaziantep'te düğüne terör saldırısı
SALDIRI ALÇAKÇA
Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı  Mehmet Şimşek, olayın ardından Gaziantep Valiliği bünyesinde kriz merkezi  kurulduğunu anımsattı. 
Vali Ali Yerlikaya'nın merkezi yönettiğini anlatan Şimşek, "Bence  sağlıklı açıklamayı valilik yapıyor, en doğrusu da o. Havaalanından gelirken  gerekli açıklamalarda bulunduk. Önemli olan yaralıların bir an önce sağlıklarına  kavuşması, bizim en büyük önceliğimiz bu yaraların sarılması. Yaralılarımıza  Allah'tan şifa diliyorum. Diğer hastanelere de ziyarette bulunacağız. Burada  gördüğümüz kadarıyla yaralılara iyi bakılıyor." şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "Alçakça vahşice bir saldırı, bir düğün  yerinde çocuklar, kadınlar tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı  özellikle bir insanlık suçu" dedi. Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun maksatlarının aynı  olduğunu ve huzuru bozmak istediklerini anlatan Akdağ, şunları söyledi:"Birlik ve beraberliğimiz zedelemek istiyorlar. Biz ise asla  huzurumuzu bozdurmayacağımızı, birlik ve beraberliğimizi zedeletmeyeceğimizi  Gaziantep'ten bir kez daha tekrarlıyoruz. Yaralıları ziyaret ettik. Bir kişinin  durumu ağır, diğerlerinin iyi, bazı kişiler ise tedavilerinin ardından taburcu  edildi. Gaziantep Valiliği bünyesinde kurulan kriz merkezi bütün ihtiyaçları  gözetti, yaralıların da tüm ihtiyaçları gözetilecek."
Olayın hemen ardından ihtiyaç olabileceği düşüncesiyle Gaziantep'e bir  ambulans uçak gönderdiklerini ancak kentteki sağlık altyapısının bunu karşılamaya  yettiğini vurgulayan Akdağ, "Kamuoyu önünde tüm hastanelere çok teşekkür  ediyorum. Gerçekten böyle durumlarda sağlık çalışanları mükemmel bir şekilde  birlik ve beraberlik gösteriyor. Çok ağır, yoğun bir patlama ama çok iyi organize  olunmuş inşallah hepsine Allah'tan şifa diliyorum. 90'ın üstünde yaralı var."  ifadesini kullandı.
Yaralı sayısının  90'ın üzerinde olduğunu, 30  kişinin de hayatını kaybettiğini dile getiren Akdağ, şu bilgileri verdi:"Son sene birçok terör örgütünün saldırıyla karşılaştık. İstanbul'daki  saldırılar, sonrasında bombalı saldırılar. Özel sağlık kuruluşları, 'devletin,  üniversitenin' hastanesi demeden bu meseleye sahipleniyorlar. Bu da bizim işimizi  kolaylaştırıyor. Kolay değil çok sayıda yaralının bir arada tedavisi. Onlarca  ameliyat aynı anda yapılıyor. Hakikaten bu hizmeti gösteren kişi ve kuruluşlara  teşekkür ediyorum."
12 CENAZE OTOPSİYE GÖNDERİLDİ
Gaziantep'te terör saldırısında hayatını  kaybedenlerden 12'sinin cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki sokak düğününde meydana  gelen terör saldırısında yaralandıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerince Dr.  Ersin Arslan eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan 12'si  müdahaleye rağmen kurtarılamadı.Cenazeler, otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna  gönderildi. Bu arada hastanenin Acil Servisi önünde toplananlar, yetkililerden  yakınlarının sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.