GAZİANTEP patlaması son haberler art arda geliyor. Gaziantep son dakila haberleri burada. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde patlatılan bomba yüklü araç sonrası sıcak bir gelişme yaşandı. Gaziantep'te bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından polis telsizlerinden yapılan bir anons dikkat çekti.

GAZİANTEP PATLAMASI ŞOK ANONS!

Polis haber merkezinden yapılan anons ile tüm ekipler, olay yerine gelen sahte 112 ambulanslarına karşı uyarıldı. Öte yandan, patlamanın şiddeti ile çevredeki iş yerlerinin cam ve çerçeveleri dökülürken, maddi hasar meydana geldi.

PATLAMADA 3 TERÖRİST İDDİASI!

Gaziantep Valiliği, Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen bomba yüklü terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 2 polis memurunun şehit olduğu, 18’u polis 22 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yetkililer, saldırıyı IŞİD veya PKK'nın gerçekleştirdiği ihtimali üzerine araştırmalarını yürütüyor. Yetkililer, teröristin kimliğinin belirlenmesi ve istihbarat birimlerinin çalışmasıyla kısa sürede örgütün netlik kazanacağını kaydetti. Ancak, yetkililer 2012 yılı Ramazan Bayramında kentte 10 kişinin öldüğü bomba yüklü araçla PKK saldırısının yapıldığını hatırlatarak, bugünkü saldırının da benzer özellik taşıdığını; fakat bugünkü eylemi kimin gerçekleştirdiğinin kesinleşmediğini belirtti.

 
Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada;  "Şehitkamil ilçemiz İncilipınar mahallesinde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bugün saat 09.17’de bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir. Saldırıda 2 polis memurumuz şehit olurken, 18 polis ve 4 sivil vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımıza sevk edildikleri hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." denildi.

TERÖRİSTLER İKİ ARAÇLA GELİP ATEŞ AÇTILAR

1 Mayıs nedeniyle çevresi bariyerle kapatılmış olan Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye iddiaya göre iki araç barikatı aşarak girdi. İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, polislerin karşılık vermesinin ardından kaçarken, peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi. Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede meydana gelen patlamayla bölgede can pazarı yaşanırken, olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ile zırhlı polis ekibi sevk edildi.

PATLAMA ÇOK KUVVETLİYDİ

Şiddetli patlama kentin pek çok noktasından duyuldu, çevre binaların camları kırıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.



Teröristlerin iki araçla geldiği, patlama sonrası kaçtığı iddia ediliyor. Patlama sonrası silah seslerinin duyulduğu, çatışma yaşandığı da belirtiliyor.

BEYAZ RENKLİ ARAÇ ARANIYOR

Olayın ardından camları kırık beyaz renkli bir hafif ticari aracın arandığı belirtildi. Bölgeye giden tüm yollar güvenlik amacıyla kapatıldı.

PATLAMA SONRASI ALEV TOPU OLUŞTU

Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, emniyet binası önünde oluşan büyük alev topu dikkat çekiyor.



9'U POLİS 13 YARALI HASTANELERE GETİRİLDİ

1 polisin şehit olduğu, 9'u polis 13 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olayın yaşandığı emniyet müdürlüğü binası önüne geldi. Buradaki aracı inceleyen Vali Yerlikaya ile Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, olayla ilgili polis müdür ve amirlerinden bilgi aldı.