GAZİANTEP Barosu üyesi avukatlar, dün 33 yaşındaki meslektaşları Adnan Timur'un tabancalı saldırı sonucu yaralanmasını protesto etti.
Gaziantep Barosu avukatlarından Adnan Timur, dün sabah Sarıgüllük Mahallesi'ndeki evinden çıktığı sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş edilmesi sonucu kasığından yaralandı. Yaralanan avukat, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilirken, saldırgana ise ulaşılamadı. Avukat Timur'un saldırıya uğramasının ardından Gaziantep Barosu, bugün Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Çepik, Baro Başkanı Ali Elibol, saldırıya uğrayan Adnan Timur ile baro üyesi avukatlar katıldı.
Saldırıyı protesto eden avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Ali Elibol, "Yasalarımızda mesleğini yaparken görevinden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanacağına dair açık hüküm var. Ceza hükmünün etkin uygulanması, benzeri saldırının hakim ve savcılara yapılması halinde gösteriler tepkinin avukat söz konusu olduğunda da gösterilmesi bu tür saldırıların önün kesecek en etkin yol olacaktır" dedi.
Yapılan saldırıyı Timur'a değil, Gaziantep Barosu'na yapılmış olarak sayacaklarını ifade eden Baro Başkanı Elibol, saldırganın ve arkasındaki güçlerin peşini bırakmayarak, en ağır cezayı almaları için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.
Saldırıya uğrayan Avukat Adnan Timur'un konuşmadığı açıklamanın ardından avukatlar, dağıldı.