ADANA'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde Hükümet ve Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine slogan atttıkları öne sürülen ve  'Gavat' gerginliğinin ardından gözaltına alınan 10 kişiden 9'u, Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira ceza yazıldıktan, 1 kişi de adli işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.
Atatürk Anıtı'nda yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı anma töreninde ellerinde Türk Bayrakları dalgalandıran grup, hükümet ve Vali Hüseyin Avni Coş aleyhinde sloganlar attı. Bu nedenle göstericilerle Vali Coş arasında yaşanan gerilim 'Gavat' tartışmasına döndü.  Coş, daha sonra yaptığı açıklamada 'gavat' değil 'kavas' dediğini söyledi. Protesto gösterilerine katılan 10 kişinin gözaltına alındığını belirtti.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerden 9'u Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira para cezası kesilip, 1 kişi de hakkında da adli işlem yapıldıktan sonra  serbest bırakıldı.
Vali Coş'un 'gavat' dediği ileri sürülen kişinin ise kimliğinin saptandığı, ancak gözaltına alınan 10 kişi arasında bulunmadığı öğrenildi. Vali Coş, kendisine 'Allah belanı versin' diyen bu kişi hakkında şikayetçi olacağını da açıklamıştı.

FK(BK/COŞ)