ADANA'da, 59 yaşındaki Emine H.'ye bıçak çekerek kolundaki bilezikleri almaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanan 26 yaşındaki Utku Korkmaz hakkında, 'silahla yağma' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, 30 Kasım 2013'te merkez Seyhan İlçesi Emek Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, semt pazarından alışveriş yapan Emine H. elinde poşetlerle evine dönmek için yola çıktı. Emine H.'nin kolundaki bilezikleri fark eden Utku Korkmaz da peşinden gitti. Korkmaz, apartmana girip asansör bekleyen Emine H.'ye bıçak çekerek "Sesini çıkartırsan seni öldürürüm. Sessizce kolundaki altınları çıkartıp vereceksin" dedi. Korkmaz da 'imdat' diye bağırdı. Bir süre kadınla boğuşan Korkmaz, apartman sakinlerinin yardıma geldiğini fark edince kaçtı. Boğuşma esnasında ellerinden hafif şekilde yaralanan Emine H., götürüldüğü hastanede tedavi edildi.
Polis ekipleri, kadının verdiği bilgiler doğrultusunda şüpheli Utku Korkmaz'ı yakaladı. Kadın tarafından da teşhis edilen Korkmaz, suçlamayı kabul etmedi. Korkmaz tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, "Ben böyle bir şey yapmadım. Müştekiyi daha önceden tanımam. İsmini ilk defa duydum. Aramızda düşmanlık ve husumet yok. Niye beni teşhis etti bilemiyorum. Yanıldığını düşünüyorum. Ben suçsuzum" dedi.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Korkmaz hakkında 'silahla yağma' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.