Mehmet AKTARAN/İSTANBUL, () SARIYER'de maskeli ve uzun namlulu silahlarla Atıcılık ve Avcılık Federasyonu eski yöneticisi Mehmet Altan Sungar ile eşini villalarında gasp ettikleri ileri sürülen biri Gürcistan uyruklu 4 kişi yakalandı.  Şüphelilerin, villanın hemen yanında bulunan orman içerisinden kaçarken ağaç kovuğuna gizlediği altın dolu çanta ve silahlar da ele geçirildi. Zekeriyaköy'de, 6 Kasım 2013 tarihinde saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Mehmet Altan Sungur ve eşi akşam yemeğine oğullarını bekledikleri sırada kapı zilleri çaldı. Kapıyı açtıklarında karşılarında yüzleri maskeli 4 kişi ile karşı karşıya geldiler. Şüpheliler, Sungur ve eşini uzun namlulu silahın kabzasıyla başlarına vurarak yaraladılar. Sungur ve eşinin koli bandıyla elleri ve ayaklarını bağlayan, ağızlarını bantlayan şüpheliler, evin üst katında bulunan kasadaki tüm değerli eşyaları alarak geldikleri gibi sitenin ormanlık bölümünden hızla ormana doğru kaçtılar.
Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda, şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Ardından Sarıyer ve Bahçeköy'de 3 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda Hamit A., Gürcistan uyruklu Giorgi S., Doğan K. ve Ayhan K. gözaltına alındı.
Yapılan soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri sırasında birbirlerini suçladıkları öğrenildi. Şüpheliler gasp ettikleri, içi altın dolu çanta ile silahları ormanda bir ağacın kovuğuna gizlediklerini söylediler.  Ormanda yapılan 4 saatlik arama sonrasında altın ve olayda kullanılan, maske ile silahlar ele geçirildi. Gasp edilen malzemelerin bulunması polis kamerasına da kaydedildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.