Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul, () İBRAHİM Kaypakkaya'nın 41. ölüm yıldönümü için Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir gruptan polise taş şişe ve yumurta atılınca müdahale oldu. Polis olaylar sırasında 25 kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi ve Partizan üyesi bir grup, 18 Mayıs 1973’da hayatını kaybeden İbrahim Kaypakkaya’yı anmak için Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Partizan üyeleri, İngiltere Konsolosluğu önünde bekleyen çevik kuvvet ekibine taş, şişe ve yumurta atmaya başladı. Bunun üzerine polis TOMA’dan su sıkarak ve plastik mermilerle müdahale etti. Müdahale sırasında gruptan bir kadın korkudan baygınlık geçirip, nefessiz kaldı. Baygınlık geçiren kadına ilk müdahaleyi AFAD üyeleri yaptı. Sunni teneffüs de yapılan kadın 20 dakika sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Polis, bir süre sonra tekrar Galatasaray Lisesi önünde toplanan gruba ikinci kez TOMA’dan su sıkarak müdahale etti. Sivil polisler de kaçan gruptan bazılarını kovalayarak gözaltına aldı. Yaklaşık iki saat süren müdahalenin ardından İstiklal Caddesi’nde durum normale döndü.

MD(CT) (FOTOĞRAF)