GALATA Köprüsü'nde, birlikte alkol aldığı babasıyla tartışan Necdet Altuntuğ, dengesini kaybederek köprüden denize düştü. Altuntuğ’u kurtarmak için arkadaşı ve midyeci bir genç denize atladı. Suyun soğuk olması nedeniyle denizden çıkamayan 3 kişi, deniz polisi tarafından kurtarıldı. Olay saat 22.00 sıralarında Galata Köprüsü’nde meydana geldi. İddiaya göre, köprüdeki bir restoranda babası Korkut Altuntuğ ve arkadaşlarıyla birlikte içki içen Necdet Altuntuğ, babasıyla tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Necdet Altuntuğ, bir anda dengesini kaybedince denize düştü. Necdet Altuntuğ’un yardım etmek için arkadaşı Ali Şimşek ile midye satıcısı Sait Çiçek koştu. Çiçek ve Şimşek soğuk havadan etkilenerek yüzmekte güçlük çekti.

Altuntuğ ve denize atlayan iki kişi, olay yerine gelen deniz polisi tarafından kurtarılarılarak tekneye çıkarıldı. Kurtarılanlarınların ıslak giysilerini çıkaran deniz polisi kendi montlarıyla ısıtmaya çalıştı.

Karaköy'de karaya çıkarılan Ali Şimşek, ambulans gelene kadar bir cafeye götürülerek ısıtılmaya çalışıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri teknede bulunan Altuntuğ ve kafeye götürülen Şimşek'i sedye ile ambulansa bindirdi. Durumunun iyi olduğu belirtilen Çiçek ise yürüyerek ambulansa bindirildi. Kurtarılan 3 kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Baba Korkut Altuntuğ ise oğlunun bulunduğu ambulansdan inmek istemeyerek sağlık görevlilerine itiraz etmesi dikkat çekti.



FOTOĞRAFLI   (MD-GK)