İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Şişli'de yapılan operasyonda bir laptop çantasının çantasına saklanan 735 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda Nijerya uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Johnson U.U.'nun yaklaşık 10 yıl önce futbolcu olmak için Nijerya'dan Türkiye'ye geldiği başarılı olamayınca uyuşturucu kuryeliğine başladığı belirtildi.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen Nijerya uyruklu şüphelilerden oluşan bir grubu 6 ay önce takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda Goddnes C.O'nun Şişli'deki bir alışveriş merkezinde Nijerya uyruklu kişilerle buluşarak uyuşturucu satacağı belirlendi. Harekete geçen ekipler, Goddnes C.O'nun uyuşturucu satmak için Johnson U.U. ve Francis K.D'ye ile buluşması üzerine operasyon yaptı. 3 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda, bir laptop çantasının içindeki süngerlerin arasına zulalanmış 725 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden Goddnes C.O. ile Johnson U.U. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Francis K.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
FUTBOLCU OLMAK İÇİN GELDİ KURYE OLDU
Gözaltına alınanlardan Goddnes C.O'nun eroini Pakistan'dan getirdiği, diğer 2 şüphelinin ise eroini Almanya'ya götürmeyi planladıkları öğrenildi. Johnson U.U'nun yaklaşık 10 yıl önce futbolcu olmak için Nijerya'dan İstanbul'a geldiği, başarılı olamayınca uyuşturucu kuryeliğine başladığı iddia edildi.