EDİRNE’de uyuşturucu alabilmek için bir günde 150 lira karşılığı 7-8 erkekle birlikte olduğu iddia edilen 16 yaşındaki Y.Ç.’nin ifadelerinin ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık, 5’i tutuklu 9 kişi hakkında ‘fuhuşa teşvik ve aracılık etmek ile tecavüz’ suçlamasıyla 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açarak, şüpheliler hakkında 2 yıldan 22 yıla kadar hapis cezaları istedi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri geçen yıl eylül ayında bir barda fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine baskın yaptı. Barda bulunan ancak dışarı da fuhuş yaptığı tespit edilen İ.A. ile A.A. gözaltına alındı. Emniyette verdikleri ifadelerde fuhuş yaptıklarını kabul eden şüpheliler 16 yaşındaki Y.Ç.’nin de para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Bunun üzerine genişletilen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Y.Ç., uyuşturucu alabilmek için bir günde 7-8 erkekle 150 lira karşılığı fuhuş yaptığını itiraf etti. Ayrıca 3 kişinin de kendisine zorla tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu.
Soruşturma kapsamında 3’ü tecavüz şüphelisi 9 kişi gözaltına alındı.
Olayla ilgili iddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter, 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Savcı Yiğiter iddianamesinde sanıklar için fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak, aracılık etmek, yer temin etmek, cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlardan 2 yıldan 22 yıla kadar hapis cezaları istedi.
TECAVÜZ SUÇLAMASINA 22 YIL HAPİS
Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede tutuklu sanıklar Mehmet Ö., Sezgin G., Savaş K.’ya tecavüz suçlamasıyla 10 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca mağdurun yaşı küçük olduğundan cezaların yarı oranında arttırılması talep edildi. Fuhuşa teşvik ve yaptırmak yer temin etmek suçlarından Selçuk A., tutuklu Ersan A., Nihat K., Orhan S., Pınar B.’ye 2 yıldan 4 yıla kadar ve tutuklu Osman Ö.’ye ise fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
Şüpheliler önümüzdeki hafta hakim karşısına çıkacak. Olaydan sonra mağdur Y.Ç. devlet korumasına alınarak İstanbul'da rehabilitasyon merkezine yerleştirildi.

EÖ(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)