KONYA merkezli 4 ilde fuhuş şebekesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 8'i kadın 22 şüphelinin sorgusu sürüyor. Şebeke elebaşı olduğu öne sürülen Kırgızistan uyruklu Türk vatandaşı H.A.'nın, kendi ülkesinden telefon ve internetten tanıştığı kadınları iş vaadiyle Türkiye'ye getirdikten sonra, zorla para karşılığı erkeklerle ilişkiye zorladığı öne sürüldü. H.A.'nın eşi M.A.A.'nın da geçen kasım ayında Aksaray'da bir bankanın para nakil aracı soygununa karıştığı ve tutuklandığı belirtildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 5 aylık teknik ve fiziki takip ardından Konya merkezli İzmit, Aksaray ve Sakarya'da fuhuş şebekesine yönelik operasyon düzenledi. Baskında 8'i kadın 22 kişi gözaltına alındı. Erkek şüpheliler arasında öğretmen, PTT görevli memur ile bir hastanede hizmetli olarak çalışanında olduğu ifade edildi.
Şebeke elebaşı olduğu öne sürülen Kırgızistan uyruklu Türk vatandaşı H.A., sağlık kontrolüne kucağındaki 10 aylık bebeğiyle geldi. H.A. ülkesinde telefon ve internetten tanıştığı kadınları iş vaadiyle Türkiye'ye getirdikten sonra zorla para karşılığı erkeklerle ilişkiye zorladığı öne sürüldü. H.A.'nın eşi M.A.A.'nın da geçen kasım ayında Aksaray'da 2 arkadaşı ile birlikte içinde yaklaşık 800 bin TL olan bir bankanın para nakil aracı soygununa karışınca tutuklandığı belirtildi. Şebekenin 17 yaşındaki bir kızı da para karşılığı erkeklerle ilişkiye zorladığını öne sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

TY,HD(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)