İNTİHAR NEDENİ 'BAŞARISIZLIK DUYGUSU' MU ?
İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Başak Özdenoğlu'nu ölüme götüren nedenin 'başarısızlık duygusu' olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Bolu İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Başak Özdenoğlu, yakınlarının söylediklerine göre 2006- 2007 öğretim yılında Sakarya Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Eczacı Mevlüde ve doktor Muzaffer Özdenoğlu'nun iki çocuğundan küçüğü olan Başak, baba mesleğini seçen doktor ağabeyi kadar başarılı olamadı. Üniversite sınavlarında ailenin beklediği başarıyı gösteremeyen Başak Özdenoğlu, zaman zaman annesi Mevlüde Özdenoğlu'nun sahibi olduğu eczanede çalıştı.
İki yıl önce İzzet Baysal Üniversitesi'ni kazanan ve Bolu'da yurtta kalan Başak Özdenoğlu, iddiaya göre çevresindekilerin "Baban ve ağabeyin doktor, annen eczacı. Sen niye başarılı değilsin?" diye eleştirilerle karşılaşınca 'başarısızlık duygusuna' kapıldı.
Geçen hafta sonu Adapazarı'na ailesinin yanına gelen Başak Özdenoğlu, pazartesi günü Adapazarı'ndan ayrıldı ancak eğitim gördüğü Bolu'ya gitmedi ve cep telefonunu kapattı. Kızına ulaşmak için çabalayan eczacı Mevlüde Özdenoğlu, sürekli cep telefonundan onu aradı. Ulaşamayınca da 'Kızım nerdesin? Merak ediyoruz bizi ara' mesajı attı.
Bu mesaja da yanıt alamayan aile salı günü polise kayıp başvurusunda bulundu. Güvenlik güçlerince ve aile fertlerinin her yerde aradığı Başak Özdenoğlu, bu sabah İstanbul'da ortaya çıktı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ölüme atladı. (ESM)