AYDIN’da, freni boşaldıktan sonra iki otomobile çarpan çöp kamyonu bir çay bahçesine girmek üzereyken ağaca çarparak durabildi. Olay anında kamyonun altına aldığı otomobilin sürücüsü Azmi Arıkan, hafif yaralandı.
Kaza, bugün saat 15.00 sıralarında, Mesudiye Mahallesi Batı Gazi Bulvarı’nda meydana geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli F.T.’nin kullandığı 09 EE 301 plakalı çöp kamyonu, dik olan Mesudiye Caddesi’ndeki yokuştan indiği sırada freni boşaldı. Kamyonun freninin boşaldığını fark eden şoför F.T., korna çalarak diğer sürücüler ve yayaları uyarmaya çalıştı.
Caddeden hızla inen kamyon, Batı Gazi Bulvarı ile kesişim noktasında Azmi Arıkan’ın kullandığı 09 HA 444 plakalı otomobile çarptı. Önünde Arıkan’ın kullandığı otomobili sürükleyen ardından park halindeki 09 DV 362 plakalı bir başka otomobile de çarpan çöp kamyonu son olarak bölgede bulunan ve onlarca kişinin oturduğu çay bahçesine yöneldi. Çay bahçesine birkaç metre kala çöp kamyonu, bir ağaca çarparak durabildi. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan otomobil sürücüsü Azmi Arıkan, ambulansla Aydın Devlet Hastenesi’ne kaldırıldı. Kamyon şoförüne ise birşey olmadı. Kazaya karışan araçlar çekiciler yardımıyla yoldan kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CU(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)