Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul, () - TÜNEL'de toplanıp Taksim Meydanı'na doğru yürümek isteyen gruba polis Galatasaray Meydanı'nda müdahale etti.

Saat 19.00 sıralarında Tünel'de toplanan kalabalık grup sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Ancak grubun önü, Galatasaray Meydanı'nda TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Grup Taksim Meydanı'na yürümekte ısrar edince, polis müdahalesi geldi. Grubun üzerine TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkıldı. Caddeyi yoğun bir duman bulutu kapladı. Eylemciler de polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Arbede sırasında, tekerlekli sandalyeli bir vatandaş, polisler ile eylemciler arasında kalarak zor anlar yaşadı. İstiklal Caddesi'nde gezintiye çıkan turistler de biber gazından nasibini aldı.

BEBEKLİ AİLENİN ZOR ANLARI

Olaylar sırasında esnaf kepenklerini kapatırken, gazdan etkilenen pek çok kişi de cadde üzerindeki bina ve işyerlerine sığındı. Bebekli bir aile de olayların ortasında kalarak zor anlar yaşadı. Çocuğunu kucaklayan baba, eşiyle birlikte koşarak olay yerinden uzaklaştı.

Göstericiler üç gruba ayrılarak uzun süre polisle karşı karşıya geldi. Arbede sırasında, bir polis helikopteri de cadde üzerinde alçak uçuş yaparak olayları takip etti.

MD (CO)