TÜRKİYE'nin çeşitli üniversitelerinden Van'da konteynerde kalan depremzedelere destek için gelip yürüyüş düzenleyen Fikir Kulüpleri Genel Başkanı Erçin Fırat, depremzeler için eylemlerinin süreceğini belirterek, "Eylemlerimiz gerekirse rektörlük işgaliyle devam eder" dedi.
Aydın Perihan İşmerkezi önünde bir araya gelen aralarında FKF Genel Başkanı Erçin Fırat ve konteynerlerde yaşayan depremzede ailelerin de bulunduğu yaklaşık 250 kişi hükümet aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi'nde Feki Teyran Parkı önüne kadar yürüyen eylemciler, burada basın açıklaması yaptı. FKF Genel Başkanı Fırat, depremzedelerin barınma hakkının en kısa sürede verilmesi gerektiğini belirterek, depremzedeler için Türkiye'nin her yerinde gezi ruhunu canlandıracaklarını söyledi.
"SON UYARIMIZDIR"
Van'da hesap sormaya geldiklerine dikkat çeken Fırat, "Hesabı çaldıkları paraları ayakkabı kutusunda saklayanlardan, insanlıktan çıkan Van Valiliğinden soruyoruz. Bir an önce depremzedelerin barınma hakkını verin. İnsanları tehdit etmeyin. Elektrik keseceğiz demeyin. Bu çocukları korktumayı bırakın. Yoksa bu eylemimiz burada kalmaz. Bu eylemi Türkiye'nin dört bir yanına yayacağız. Biz Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencileriz. Bu son uyarımızdır. Eylemlerimiz gerekirse rektörlük işgaliyle devam eder. Çünkü 2013 yılını direnişle geçirmiş bir gençlik ülkenin bir yerinde ızdırap içinde yaşayan birileri varsa duramaz" dedi.
Depremzede Ali Ahi'nin konuşmasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

OB-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)