ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi’ne bağlı Kemer Köyü’ndeki balıkçı barınağından avlanmak üzere denize açıldıktan sonra fırtınaya yakalanan iki balıkçı teknesi, bölgedeki İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. fabrikalarının Bekirli Limanı'na sığınarak kurtuldu.
Kemer Köyü balıkçı barınağından oltayla avlanmak için iki tekneyle geçen pazartesi denize açılan Ramazan Şahin Şen (58) ve oğlu Mehmet Şen (29) ile Ahmet Tulumcu (38), fırtına nedeniyle balıkçı barınağına dönemedi. Balıkçılar, dev dalgalarla alabora olmamak için açığında demirli olarak avlandıkları İçdaş'ın Bekirli Limanı'na sığındı. İçdaş 2 römorkörüne teknelerini bağlayan 3 balıkçı, gece kuvvetli fırtına nedeniyle römorköre de alınamadı.
Dün sabahın ilk ışıklarıyla römorköre alınan 3 balıkçı fabrikanın sağlık birimine götürülerek kontrolden geçirildi. Balıkçıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yiyecek ihtiyaçları da karşılanan balıkçılar daha sonra Kemer Köyü'ne götürüldü. Tekneleri ise fırtına duruncaya kadar İçdaş Bekerli Limanı'nda bağlı kalacak.