ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ndeki limanda demirliyken fırtına nedeniyle çapalarının kopması sonucu kıyıya sürüklenen 450 tonluk doğal gaz boru döşeme dubası, römorkörlerle çekilerek kurtarıldı.
Bulgaristan'ın Varna kentinden Samsun Limanı'na römorkörle götürülürken, gümrük ve bakım işlemleri için geçen 15 Ocak'ta Ereğli Limanı'na çekilen, 'Çeltikoğlu-16' adlı doğal gaz boru döşeme dubası, saat 03.00 sıralarında etkili olan saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle çapalarının kopması sonucu sürüklendi. 450 ton ağırlığında, 40 metre yüksekliğindeki duba, dalgaların etkisiyle Uzukum Caddesi'nde sahil bandına kadar geldi.
Sahildeki kayalara vuran ve içinde bir kişi bulunan dubayı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na ait 2 römorkörün halatla çekerek yaptığı 3.5 saatlik çalışma sonucu duba kurtarıldı. Mürettebat Kerim Kuğu'nun sağlık durumunun iyi olduğu, dubanın ayaklarında ise hafif hasar oluştuğu belirtildi.
Römorkörle Ereğli Belediyesi'ne ait limana çekilen dubanın, buradaki bakım onarım çalışmasının ardından Samsun'a götürüleceği belirtildi.