İZMİR’de yaklaşık iki ay önce hırsızlık suçundan yargılandığı davada, jandarmanın silahını alarak kaçma teşebbüsünde bulunan sanık Kadri Yıldız, suç ortağı olduğu belirtilen Osman Tosun Kıtış ile birlikte 7'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Buca İlçesi'nde Kazım Aybey'in evine girip hırsızlık yaptıkları iddia edilen Kadri Yıldız ile Osman Tosun Kıtış hakkında İzmir 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 11 Ekim 2013 tarihinde, tutuklu sanık Osman Tosun Kıtış ile başka suçtan tutuklu hakkında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan bu davadan ise tutuksuz yargılanan Kadri Yıldız, biri uzman çavuş 5 jandarma tarafından elleri kelepçeli olarak İzmir Adliyesi B Blok üçüncü kattaki 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonuna getirildi. Ellerindeki kelepçeleri jandarma tarafından çıkartılan ve sanık sandalyesinde oturan Kadri Yıldız, aniden yerinden kalkıpkaçmak için kapıya yöneldi. Bir jandarmanın belindeki tabancayı olarak kaçmak istedi. Koridorda bulunan yakınları da Yıldız'ın kaçması için görevlilere saldırdı. Koridora doğru çıkıp kaçmaya başlayan Kadri Yıldız’ın peşinden giden jandarmalar ile yakınları arasında arbede yaşandı. Sanık Yıldız, jandarma görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Dolu olan silahı ateşleyemeyen Yıldız’ı güçlükle yakalayan jandarma, tekrar duruşma salonuna getirdi. Duruşma salonuna getirilen Kadri Yıldız, almaya çalıştığı için suç unusuru olarak tutanaklara geçmesi amacıyla masa üzerine bırakılan tabancayı bir kez daha almak için hamle yaptı, ancak başarılı olamadı. Bir türlü sakinleşmeyen Kadri Yıldız, duruşma salonundaki bilgisayar monitörünü kırdı, açık olan pencereden kendini aşağıya atmak istedi. Takviye gelen jandarmalar tarafından bu girişimi engellenen Kadri Yıldız, etkisiz hale getirildi. Yıldız, arbede sırasında vücuduna gelen darbeler nedeniyle hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. Duruşma bu yüzden yapılamadı. Kaçmaya çalışan sanığa yardım eden 9 kişi daha sonra yakalandı, 7'si tutuklandı.
İzmir 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşması bugün yapıldı. Sanık Kadri Yıldız ile diğer tutuklu sanık Osman Tosun Kıtış, duruşmaya jandarmalar arasında elleri kelepçeli olarak getirildi. Sanıklar savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Hakim Hasan Çelik, her iki sanığı da “birden fazla konut dokunulmazlığını ihlal” ve “hırsızlık” suçlarından 7'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Kadri Yıldız, bu suçtan da tutuklandı. Sanık Yıldız, jandarmalar arasında götürülürken, “Ne kadar ceza verirseniz verin, af çıkacak. Bundan sonra asliye cezalarda yargılanmayacağım. Ağır cezalarda yargılanmak için suç işleyeceğim” dedi.