FETÖ'cülerin Evlerinden 200 Bin Dolar Para ile 60 Adet Altın Bilezik Çıktı
Zonguldak Valiliği, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 180 kişinin tutuklandığını, yapılan aramalarda da 200 bin dolar para, 60 altın bilezik ve bol miktarda ziynet eşyasının ele geçirildiğini açıkladı.
15 TEMMUZ GECESİNDEN İTİRABEN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü OHAL Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz gecesinden bu yana kolluk kuvvetlerinin çalışmalarını yürüttükleri ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:
TÜM ÖRGÜTSEL YAPI DEŞİFRE EDİLDİ
"Devam eden süreçte bugüne kadar 37 adli personel, 16 askeri personel, 50'si emniyet personeli olmak üzere toplam 180 kişi tutuklandı. Yine ilimizde yürütülen çalışmalar sonucunda FETÖ/PDY örgütünün İlimiz ve çevre illerdeki emniyet yapılanması tamamen çökertilmiş, Emniyet İl İmamı, Çevre İl Emniyet İmamları, Bölge İmamı da yakalanmış ve tüm örgütsel yapı deşifre edilmiştir.
KASA İÇİNDE 200 BİN DOLAR PARA, 60 ADET BİLEZİK
Bu kapsamda 15'i tutuklu 17 Emniyet Müdürü, 3 tutuklu Emniyet Amiri, 14'ü tutuklu 22 komiser sınıfı, 18'i tutuklu 21 polis olmak üzere 63 emniyet hizmetleri personeli hakkında adli işlem başlatılmıştır. Emniyet içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında önemli bilgilere ulaşılmıştır. Ayrıca, Ereğli İlçemizde yürütülen çalışmalar sonucunda ise örgüt faillerinin yanı sıra himmet adı altında toplanan ve yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ / PDY örgütüne ait bir kasa içerisinde 200 bin dolar para, 60 adet altın bilezik, bol miktarda ziynet eşyası ele geçirilmiştir."