MUĞLA VALİSİ'NDEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Fethiye'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütünün açılışı sırasında yaşanan olayların ardından yazılı açıklama yapan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı. Güvenlik güçlerinin dikkatli ve kontrollü müdahalesi sayesinde olayların büyümeden önlendiğini belirten Vali Güvençer, HDP İlçe Başkanlığı'nın açılışını protesto maksadıyla başlatılan olayların, güvenlik güçlerinin itidalli müdahaleleriyle ve vatandaşlarımızın sağ duyusuyla büyümesinin önüne geçildiğini kaydetti.
ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Olayların sona ermesine rağmen bazı basın organlarında ve sosyal medyada son derece yanlış bilgilerin yer aldığının gözlemlendiğini açıklamasında vurgulayan Vali Güvençer, ilçe başkanlığı yakınlarında saat 13.00'te toplanan grupların mülki makamın ve güvenlik güçlerinin telkinleri ile kendiliğinden dağıldığını, saat 21.00 sıralarında tekrar bir araya gelen grupların güvenlik güçlerinin uygun müdahalesiyle kontrol altına alınarak, haklarında adli işlemlerin başlatıldığını kaydetti.
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Vatandaşların yalan haber ve provokasyona kanarak ilçenin huzurunu bozacak hal ve hareketlerden kaçınılmasının önem taşıdığını anlatan Vali Güvençer, açıklamasında, "Gün boyu aralıklarla devam eden olaylar, güvenlik güçlerinin kontrollü müdahalesiyle büyümeden sona ermiştir. Küçük hasarlar dışında herhangi mal ve can kaybı meydana gelmemiştir. İlçe Hükümet Konağı'nda kriz merkezi oluşturulmuş, olaylar hassasiyetle takip edilmektedir. Olayların, özellikle sosyal medya üzerinden yalan ve kışkırtıcı haberlerle yönlendirilerek Fethiye'mizin huzurunu ve kamu düzenini sarsacak düzeyde büyümesine müsaade edilmeyecektir" ifadelerine yer verdi.

ET(SU/AK)