KOCAELİ Gebze’de bulunan FENİŞ Alüminyum işçileri,  fabrikada üretimin durması üzerine 3 aylık maaşlarını alamadıkları ve tazminatsız işlerine son verildiği gerekçesiyle Ulus'ta işverenlerinin kaldığı site önünde eylem yaptı. Çelik-İş Sendikası’na bağlı yaklaşık 100 FENİŞ Alüminyum işçisi, saat 12.00 sıralarında Feniş Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Aloğlu’nun kaldığı Ulus’taki lüks sitenin önüne geldi. Site önünde, “Birleşe birleşe kazanacağız” yazılı pankart açan işçiler, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” şeklinde slogan attı. İşçiler adına basın açıklaması yapan Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, “Bizler üç aylık maaşlarını ve tazminatları verilmeden çalıştığımız FENİŞ fabrikasından atılan işçileriz. 6 Eylül tarihinde Sedat Aloğlu üretimi durdurduğunu açıkladı ve 9 Eylül tarihinde 418 işçinin işine son verdi. O tarihten beri fabrikayı terk etmiyoruz, hakkımızı alana kadar da fabrikadan çıkmayacağız” dedi.
FEYZİOĞLU BAŞBAKAN ERDOĞAN’A İLETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe’de yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada FENİŞ Alüminyum işçilerinin sorunlarını Başbakana ilettiğini belirterek, şunları söylemişti:
"Benim işçi kardeşlerime sözüm vardı. Hak-İş konfederasyonuna bağlı FENİŞ Alüminyum işçilerinin yaklaşık 1 yıldır devam eden bir direnişleri var. Kendileri benden taleplerini Sayın Başbakana iletmemi istemişlerdi. Bunu dile getirdim. Sayın Başbakan çok yakından ilgilendi. Konfederasyon başkanını aradı ve en kısa sürede çözülmesi talimatını da verdi. Umutla bekliyoruz. Sizin aracılığınızla FENİŞ Alüminyum'un kahraman işçilerine, emekçi kardeşlerime selam gönderiyorum"