ERZURUM'da, zabıta ve polislerin faytonla caddeye çıkmasına izin vermediği Halil Hayta, cebinden çıkardığı bıçakla kendini yaralayarak durumu protesto etti.
Olay bugün saat 17.30 sıralarında kentin en işlek yerlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Zabıta ve polisler kent merkezine çıkmasına izin vermediği faytoncularla tartıştı. Evli ve 3 çocuk babası Halil Hayta caddede duramayacağını söyleyen zabıta ve polislere sinirlendi. Cebinden çıkardığı bıçakla sağ eli ile boynuna dayayan Hayta, "Ekmeğimizle oynamayın" diye bağırdı. Polislerin kendisine zarar vermemesi için uzun süre ikna etmeye çalıştığı Hayta, sol kolunu kesti. Bıçağı tekrar boynuna dayayan Hayta'ya polisler müdahala etti. Hayta'nın bir anlık dalgınlığından yararlanan polisler, bıçağı elinden aldı. Bu sırada bazı polislerin üzeri kan oldu. Halil Hayta'nın bıçaklı eylemine faytonculuk yapan babası ve kardeşi de katıldı. Polis her iki kişiyi de etkisiz hale getirerek gözaltına altı.
Caddede toplanan yüzlerce kişinin gözü önünde yaşanan olayı Hayta'nın faytonda oturan 2 küçük çocuğu da izledi. Çocuklar babalarının polisler tarafından ambulans bindirilip götürülüşü sırasında ağladılar. Halil Hayta'nın ambulansla hastaneye kaldırılmasının ardından yaklaşık 30 dakika trafiğe kapanan yol yeniden ulaşıma açıldı. Hayta'nın sağlık durumunun ise iyi oylduğu bildirildi.

Tİ(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)