Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Fatma Şen'e çarpıp kaçarak ölümüne neden olan kamyon şoförünü, tampondaki saç telleri yakalattı. Tampondaki saç tellerinin genç kızınkilerle uyuşması üzerine kamyon şoförü İsmail Durma tutuklandı.
ÇOMÜ Ağaköy Kampüsü Kavşağı’nda, geçen 23 Mart akşamı kaldığı yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Fatma Şen, bir kamyonun çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın olduğu yerde hiç güvenlik kamerası bulunmazken, olayın tek görgü tanığı ise çarpan aracın kamyon olduğunu ancak plakasını alamadığını söyledi. Kazanın hemen ardından harekete geçen jandarma, güzergahta yol kontrolü başlatırken, çevredeki kamyon garajları, şantiyeleri ve kum ocakları ve şantiyeler mercek altına alındı.
KAZADAN 2 SAAT SONRA BULUNDU
Kazadan 2 saat sonra, jandarma bir kum ocağında saklanmış 34 EH 7468 plakalı kamyona ulaştı. Ön tamponunda küçük maddi hasar bulunan kamyonun şoförü 42 yaşındaki İsmail Durma, suçlamaları kabul etmedi. Ancak, jandarma titiz bir inceleme sonucu tamponda saç telleri buldu. Tampondaki saç teli, ölen genç kızın saç teli örneğiyle kriminal inceleme sonucu uyumlu çıkınca kamyon şoförü İsmail Durma, gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Durma, tutuklandı.

BG(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)