ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 299 işçinin cesedinin çıkarıldığı Soma'daki maden ocaklarında yeni bir yangın başladığını, bu nedenle içeride kalan 2 veya 3 işçinin cesedinin çıkarılmasının güçleştiğini söyledi.
Soma'da facianın meydana geldiği madenden gece boyunca da 15 işçinin cesedi çıkarılarak DNA testi için Akhisar Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Böylece madenden ölü çıkarılan işçi sayısı 299'a ulaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün saat 10.00 sıralarında yaptığı açıklamada, içeride 3 işçinin kaldığını düşündüklerini ancak, DNA testine göre bunun 2 de olabileceğini söyledi. Bakan Yıldız, daha önceki yangına 250-300 metre uzaklıkta yeni bir yangının başlamasının ise çalışmaları güçleştirdiğini söyledi. Bakan Yıldız, şu bilgileri verdi:
"Hedefimiz, amacımız bütün işçi kardeşlerimizi teslim etmek. Şu anda en fazla yeraltında 3 işçimizin olabileceğini değerledirdik. Tabii ki arama faliyetine devam edilecek. Farklı bir gelişme oldu. Yangından bağımsız olarak lokal olarak bir yangın daha başladı. Metan gazı seviyesi yükseldi. Bu, önceki yangınla ilgisi olmayan bir yangın. Üretim yapılmadığı takdirde, bunu madenciler bilir; bu yangınlar çıkar. O nedenle denetlenmeye ve konrole muhtaç. Kendi haline bırakamayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkartmamız lazım. Ancak, denetimle ilgili işlemlerin sürmesi lazım. Üretim durduğu anda komplikasyonlar çıkabiliyor. Sıra dışı ve hepimizi çok derinden yaralayan önemli bir kazadır. Yanlız bir kurumumuzu değil bütün bu tüm yapıyla alakalı değerlendirmemiz geriyor. Ne varsa değerlendirilmesi gereken yapılacaktır."

TY(İÖ/İD)