Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da görevli öğretmen 31 yaşındaki Mehmet Yürekli hakkında, Facebook'tan paylaştığı poşulu ve 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş' yazısı önünde zafer işaretli fotoğrafları suç delili olarak gösterilerek, Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez Rehberlik Araştırma Merkezi'nde görevli öğretmen Mehmet Yürekli hakkında, Gezi olaylarına katıldığına ilişkin isimsiz bir ihbar mektubuyla yapılan şikayet üzerine soruşturma başlattı. Yürekli'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımladığı iki fotoğraf ise suç delili olarak gösterildi. Bunlardan biri Yürekli'nin Tunceli'de görev yaptığı 2009 yılında katıldığı Munzur Festivali sırasında boynuna taktığı poşulu bir fotoğrafı, diğeri de Eğitim Sen Antalya Şubesi'nin geçen yıl Haziran ayındaki Gezi olaylarına ilişkin Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir etkinliğinde zeminde bulunan 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş' yazısı önünde zafer işaretiyle çektirdiği fotoğraf.
Yaklaşık iki hafta önce açılan soruşturma neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı müfettişler, Yürekli ile aynı kurumda çalışan diğer öğretmenlerin ifadelerine başvurdu.
EĞİTİM SEN: CADI AVI
Soruşturma süreci devam eden olaya ilişkin Yürekli'nin üyesi olduğu, KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şubesi'nden tepki geldi. Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, öğretmenin yıllar önce Munzur Festivali'nde taktığı yöresel ve kültürel bir kıyafet olan poşunun suç delili olarak gösterilmesinin etnik ayrımcılık olduğunu söyledi.
İSİMSİZ VE ASILSIZ İHBARLAR
Eğitim Sen'in Gezi olayları nedeniyle düzenlediği eylemlerin demokratik bir hak olduğuna işaret eden Kadir Öztürk, Gezi olaylarına demokratik tepkisini koyan ve etkinliklerine katılan öğretmenlerin 'cadı avı' yapılarak cezalandırılmaya çalışıldığını kaydetti. Öztürk, bu tür isimsiz ve asılsız ihbar dilekçeleri sonucunda açılan soruşturmaların öğretmenler üzerinde psikolojik etki yarattığını ve kent eğitimine olumsuz yansıyacağını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI