SİVAS'ta çalıştığı işyerinde elini taşıma bandına kaptıran 18 yaşındaki Emrah Çatalçam'ın bükülen ve zarar veren parmağındaki yüzük, cerrahi operasyonla kesilerek çıkarıldı.
Kümbet Mahallesi'nde yaşayan Dürdane-İbrahim Ethem Çatalçam'ın çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Emrah Çatalçam 2 ay önce il merkezinde üretim yapan bir alçı fabrikasına işçi olarak girdi. Burada ürün taşıma bandı görevlisi olarak çalışan Emrah Çatalçam, yırtık gelen alçı torbalarını alırken, sağ elindeki eldiveni banda kaptırdı.
İşçi arkadaşları tarafından kurtarılarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi el cerrahi servisine getirilen Çatalçam'ın sağ elindeki yüzüğün eğilerek parmağına zarar verdiği tespit edildi. Cerrahi operasyonla Çatalçam'ın parmağında bulunan yüzük kesilerek çıkarıldı. Çatalçam'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Operasyonu gerçekleştiren Doç.Dr. Hayati Öztürk, yüzük yaralanmalarının el cerrahi alanında en tehlikeli yaralanmalardan olduğunu belirterek, "Yüzük sıktığı zaman, bir de parmakta kırık oluştuğu zaman parmağın kesilmesine kadar gidebilir. İş yerinde çalışırken, iş yeri sağlığı ve güvenliği açısından yüzük, saat ve kolyelerin çıkarılması gerekiyor. Banda kaptırdığı zaman yüzükte bir eğilme, sıkışma meydana gelmiş ve parmağa zarar vermiş. Yüzüğü keserek çıkardık. Hastamız zamanında bize gelmeseydi parmağını kaybedebilirdi" diye konuştu.

HY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)