Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - ANKARA'da Kızılay Meydanı'nda toplanıp Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasını protesto eden gruba, polis müdahale etti. Eylemler sırasında polis ekiplerini, arkasındaki yaklaşık 50 kişi takip ederek protesto etti. Yaklaşık 500 metre takibe izin veren polis, ani bir hareketle döndü ve grubu kovaladı. Polisin eylemciler arasında olan ve yere düşen bazı kızları copladığı görüldü.
Soma'da maden kazasında meydana gelen ölümleri protesto eden ve çoğunluğu lise öğrencisi olan grubun Kızılay'daki eylemleri sürüyor. Polis ekipleri toplanan kalabalığı biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı. Ancak yeniden toplanmalar başlayınca, çevik kuvvet ekipleri bu bölgeye gitti. Bu sırada tepki gösteren vatandaşlarla polis arasında tartışmalar yaşandı. Bazı polislerin kendilerine tepki gösteren kadınları uzaklaştırmak için iteklemesi sinirlerin gerilmesine neden oldu. Gerginliği polis amirleri önledi.
Yaklaşık 20 kişilik çevik kuvvet ekibi, eylemci grubu takibe başladı. Bu sırada ise çevik kuvvet polisinin arkasına takılan ve çoğu lise öğrencisi 50 kişi, polise tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekibinin arkasında yaklaşık 500 metre yürüyen grup, protestolarını ve tepkilerini sürdürdü. Aniden ise çevik kuvvet ekipleri döndü ve kendisini takip eden grubu kovalamaya başladı. Kaçan gruptakilerden bazıları yere düşerken, polis yere düşen genç kızlara copla vurdu. Bu olay sırasında ise bir eylemci gözaltına alındı.

FK(SS)