Akif ARICI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da belediyeden çıkarılan işçiler tarafından eylemlerini engellediği gerekçesiyle dövülen Aytaç adlı müzisyen ağır yaralandı. Polislerin linç edilmekten kurtardığı müzisyen hastaneye götürüldü.
Olay saat 17.00 sıralarında Kazım Özalp Caddesi'ndeki Attalos Heykeli önünde meydana geldi. Eylem yapmak ve imza toplamak için alana gelen Büyükşehir Belediyesi'nden çıkarılan taşeron işçiler, iddiaya göre Karadeniz müzikleri çalan gençlere susmalarını söyledi. Üslup nedeniyle iki grup arasında tartışma çıktı. Müziğin eylemlerini engellediğini öne süren grup ve arasına karıştığı belirlenen kimliği belirsiz kişiler, soyadı öğrenilemeyen Aytaç adlı müzisleni dövdü. Linç edilmekten vatandaşlar ve polis tarafından kurtarılan genç, ağır yaralandı. Müzisyen genç, olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürüldü. Polis olayın ardından kayıplara karışan grup ve bazı işçilerin eşkalini belirlemek için vatandaşların ifadelerine başvurdu. Gün boyunca yapılan basın açıklamaları ve eylemler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf ise eylemci gruba isyan etti.
Kalabalık yağmurun da etkisiyle dağılırken, polis şüphelileri yakalamak için bölgede bulunan işyeri ve Mobese kayıtlarını incelemeye aldı.

AA(HA/AAA) (FOTOĞRAFLI)