ORDU Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu İlçesi'ndeki konkasör şantiyesinde zift kokusu ve kamyonla iş makinelerinin çıkardığı toza tepki gösteren bir grup kadın şantiyenin yolunu kapattı.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Kayabaşı Mahallesi'nde yaklaşık 13 yıldır faaliyet gösteren konkasör şantiyesinin kapatılması için mahalle sakinleri eylem yaptı. Oturma eylemi yapan bir grup kadın, "Artık toz yutmak istemiyoruz" diyerek bugün şantiyenin yolunu kapattı. 'Çocuklar hasta olmasın', 'Toza hayır', 'Ziftin kokusuna son', 'Şantiyeyi istemiyoruz' pankartı açarak slogan atan kadınlara çocuklar da destek verdi. Bölgeye jandarma ekipleri sevkedildi.  Eylem nedeniyle jandarma çevrede güvenlik önlemi alırken şantiyede ki çalışmalarda bir süre durduruldu.
Kadınlar adına konuşan mahalle sakinlerinden evli ve 4 çocuk annesi Hülya Özbucak, gürültü, etrafa yayılan zift kokusu ve kamyonların çıkardığı tozdan dolayı sağlık sorunları yaşamaya başladıklarını belirterek, "Kaç seneden beri bu perişanlığı çekiyoruz. Şantiyenin kapatılması için girişimde bulunduk fakat sonuç alamadık. Ramazan ayındayız, oruç tutuyoruz dışarı çıktığımızda hep toz yutuyoruz. Zift kokusundan mahallede duramıyoruz, çocuklarımızı oynatamıyoruz" dedi.
Daha sonra şantiyeye gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, eylemci kadınlara şantiye yolunun asfaltlanacağı sözünü verdi. Bunun üzerine eylemciler 2 saatlik eylemin ardından şantiyenin yolunu tekrar ulaşıma açarak olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI