Sinem YILDIZ/İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT kent merkezinde 'Evrensel Gazetesi' satan 3 öğrenci, tanımadıkları 4 kişinin saldırısına uğradıklarını iddia ederek polise şikayette bulundu. 
Halkevi Durağında bugün saat 09.00 sıralarında, manşetinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Madenci çocuğa yumruk attı' haberi olan gazetenin satışını yapan üniversite öğrencileri Çağıl Çağan Adıgüzel, Emre Kocaman ve Hasret Gültekin Kozan, iddiaya göre yanlarına gelen ve kimliği belirlenemeyen 4 kişinin tekme tokatlı saldırısına uğradı.
Saldırganlar olay yerinden kaçarken, saldıraya uğrayan öğrenciler Kocaeli Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada ayakta tedavileri tamamlanan öğrenciler, Saraybahçe Polis Merkezi'ne giderek şikayette bulundu.
'MANŞETTEN RAHATSIZ OLANLAR YAPTI'
Gazete satıcısı öğrenciler daha sonra, saldırıya uğradıkları Halkevi Durağı'nın bulunduğu yerde kendilerine destek veren siyasi parti yöneticileri ve üyeleriyle birlikte açıklama yaptı. Gurup adına konuşan Arzu Erkan, "Gazete manşetimizde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşa attığı yumruk haberinden rahatsız olanlar saldırıda bulunmuşlardır. Bugüne kadar bizleri susturamadınız ve bugünden sonra da susturamayacaksınız. Saldırıda bulunanların biran önce yakalanmasını istiyoruz" diye konuştu.
SY(MB/COŞ)  (FOTOĞRAFLI)