Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, 85 yaşındaki Hasan Nalbant'ı kent merkezindeki çay ocağında evlenme vaadiyle dolandırmaya çalıştığı iddia edilen kadın gözaltına alındı.
Eşi 4 yıl önce ölen Hasan Nalbant'ın çay ocağında yanına gelen daha önceden tanıdığı, ancak ismini bilmediği kadın, arkadaşı Z.K. ile evlenmesini istedi. İki kadının evlenme karşılığında para ve bilezik istediği iddia edildi.
Bu sırada çay ocağında oturan sivil polis memuru, durumu fark edip 155 Polis İmdat hattını arayarak ekip istedi. İsmi öğrenilemeyen kadın, yanındaki çocuğuyla çay ocağından ayrıldı. Hasan Nalbant'ın namaz kılmak icin camiye gitmesinden sonra çay ocağından ayrılmak isteyen diğer kadın Z.K. ise gözaltına alındı.
Polislere, "Ben sizin bildiğiniz kadınlardan değilim, namuslu kadınım. Öyle bir şey yok, kesinlikle" diyen kadın, camiden çıkan Hasan Nalbant ile yüzleştirildi. Z.K., Hasan Nalbant'ın kendisiyle evlenmek istediğini idda etti. Hasan Nalbant ise kadından şikayetçi oldu.
Bu sırada gelen Hasan Nalbant'ın oğlu Nevzat Nalbant, "85 yaşındaki adam evlenir mi? Ben de tesadüfen gördüm. Babamla aynı evde oturuyoruz, ara sıra şakadan 'evleneceğim' diyordu" dedi.
Kadın ve Hasan Nalbant, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Diğer kadının yakalanması için çalışma başlatılırken, soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI