KONYA'nın merkez Selçuklu Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında daha önce sahipleri tarafından boşaltılan evlere yerleşen ve geçimlerini kağıt toplayarak geçiren 23 ailenin barındığı evleri yıkma kararı aldı. Evlerin yıkılmasıyla 2 çocuğuyla birlikte dışarıda kaldıklarını belirten Gülali Çam,"Biz nereye gidelim? Kar da yağdı. 2 gündür açıkta yatıyoruz. Biz insan değil miyiz?’’ dedi.
Selçuklu Belediyesi, Şeker Murat, Hacı Kaymak ve Esenler mahallelerinde 2010 yılında kentsel dönüşüm projesi başlattı. Proje kapsamındaki çoğunluğu tek katlı kerpiçten yapılı evler tahliye edildi. Belediye, proje kapsamında bugüne kadar 105 evin yıkımını gerçekleştirdi.
Şeker Murat Mahallesi'nde sahipleri tarafından terk edilen ve geçimini sokaklardan kağıt toplayarak sağlayan 23 ailenin barındığı evler içinde yıkım kararı alındı. Belediye ekipleri polis eşliğinde geçen Çarşamba gününden itibaren yıkım çalışmalarına başladı.
YIKILAN EVİN YANINDA, SOKAKTA YAŞIYORLAR
Yıkılan evlerden birinde kirada oturan Çam ailesinin fertleri, soğuk ve karlı havada dışarıda kaldı. Yıkılan evlerinin yanında yere serdikleri battaniye üzerinde yattıklarını ve çevreden topladıkları odun parçalarıyla ısındıklarını belirten 43 yaşındaki Gülali Çam, "2 gündür dışarıdayız. Karlı havada burada ateş yakıp yattık. Belediye bize bir yer göstersin. Biz bu devletin evlatları değil miyiz? Eşyalarım bile dışarıda kaldı. Çocuklarım 2 gündür okula gidemiyor" dedi.
Gülali Çam, iş aramak için 12 yıl önce Kahramanmaraş'tan Konya'ya geldiklerini ve son 2 yıldır da yıkılan evde kirada oturduğunu söyledi.
''ÇOCUKLARIMIN BU HALİNİ GÖRÜNCE ACI ÇEKİYORUM''
Çocukları 7 yaşındaki Kardelen ve yüzde 50 zihinsel engelli 11 yaşındaki Serhat Kaan ile dışarıda kalan 37 yaşındaki Esengül Çam,"2 gündür ben burada acı çekiyorum. Hastalandım. Çocuklarım da yakında hastalanacak. Yetkililerden bir ricam ev olmasa bile bize yol parasını versinler. Bu memleketten gidelim. Bu sefilliği çekmeyelim. Çocuklarım okula gidemiyor. Onların bu halini görünce kahroluyorum. Kendimi acı bile unuttum" diye konuştu.
2 gündür okula gidemediklerini belirten Serhat Kaan Çam da, 'Niçin eve gidemiyorsunuz?' sorusuna ''Çünkü evimiz yok'' diye cevap verdi.