MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde, anne-kızın yaşadığı bir evde çıkan yangın korkuttu. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Ayşe Kara ve kızı Demet Kara’nın evde olmadığının ortaya çıkması herkese rahat bir nefes aldırdı. Yangını haber alarak gelen anne-kız, göşyaşlarına boğuldu.
Cevat Şakir Mahallesi, Saldır Şeyh Caddesi Kaktüs Sokak’taki üç katlı bir binanın en alt katında, bugün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Ayşe Kara (45) ile kızı Demet Kara’nın (25) yaşadığı evdeki laveleri farkeden komşuları durumu itfaiyeye bildirdi. Yangın sırasında anne-kızı göremeyen mahalle sakinleri, alevlerin arasında kalmış olabileceklerini düşünerek, büyük panik yaşadı. İtfaiye ekipleri üç araçla yangına su sıkarak, alevleri üst kata sıçramadan yaklaşık 45 dakikada söndürdü. Bu sırada anne-kızın, evlerine 500 metre mesafedeki gelinlerinin evine çay içmeye gittiğinin ortaya çıkması herkese rahat bir nefes aldırdı. Komşularının yangını haber vermesi üzerine koşarak evlerine gelen anne-kız şok oldu. Evlerinin tamamen yanarak kullanılmaz hale geldiğini gören Demet Kara, gözyaşlarını tutamadı.
Ayşe Kara ise "Gelinime çay içmeye gitmiştik. Komşularım telefon edip, evin yanıyor deyince koşarak geldik. Evde yanan herhangi bir soba veya benzeri elektrikli alet bırakmamıştık. Yangının nasıl çıktığını bilmiyorum" dedi. Polis, alektrik kontağından çıktığı sanılan yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

YA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)