Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan 18 yaşındaki Yadigar Davutoğlu, evlendikten sonra üvey babası M.P.'nin gönderdiği 65 bin liralık icra emriyle şoke oldu. Öz babasından kalan mirası almak için M.P.'ye vekalet verdiğini belirten Davutoğlu, "Beni kandırarak vekalet diye boş senet imzalatmış. Küçükken sürekli dövüyordu, evlenince de dolandırmaya çalıştı" dedi.
Demre'de 19 Nisan'da, hafriyat malzemeleri satan Ömer Ateş'le evlenen Yadigar Davuloğlu, düğününden 3 gün sonra Finike İcra Müdürlüğü'nden gelen 65 bin liralık icra emriyle büyük hayal kırıklığı yaşadı. İcra Müdürlüğü'ne giderek durumu öğrenmek isteyen Davutoğlu, ödeme emrinin üvey babası 44 yaşındaki M.P. tarafından gönderildiğini duyunca bir şok daha yaşadı. Ödeme emrine itiraz eden Davutoğlu, öz babasından kalan mirasın devri için yapılacak işlemleri takip etmesi amacıyla üvey babasının vekalet diye kendisine boş senet imzalattığını iddia etti.
EVLENİR EVLENMEZ 65 BİN TL İCRA GELDİ
İcra emrini alır almaz Finike İcra Müdürlüğü'ne gittiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Memurlar bana senedi gösterince her şeyin farkına vardım. Babamdan kalan Kaş'ın Uğrar Mahallesi'nde bir tarla ve 2 katlı ev var. Bunların devri için üvey babam benden vekalet istemişti. Beni kandırarak vekalet diye boş senet imzalatmış. Küçükken sürekli dövüyordu, evlenince de dolandırmaya çalıştı" diye konuştu.
'VEKALET DİYE SENET İMZALATMIŞ'
Ödeme emrine itiraz ettikten sonra M.P. hakkında da 23 Mayıs'ta Demre Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Yadigar Davutoğlu, "Beni kandırarak senet imzalatmış. Benim hiçbir şekilde borcum yok. Telefonla arayarak eşimi ve kayınpederimi de tehdit etmiş. Kendisi hakkında 'dolandırıcılık' ve 'tehdit'ten dolayı suç duyurusunda bulundum" dedi.
'KEMERİYLE BENİ DÖVDÜ'
Doğmadan babasının öldüğünü belirten Yadigar Davuloğlu, 2 yaşına geldiğinde annesinin M.P. ile evlendiğini söyledi. M.P.'yi öz babası olarak bildiğine değinen Davuloğlu, 12 yaşından bu yana üvey babasının kötü muamelesine maruz kaldığını öne sürdü. Her yaramazlığında şiddet gördüğünü iddia eden Davutoğlu, "M.P. evdeki en küçük hatamda bana eziyet ediyordu. Kemeriyle beni dövüyordu. Ayaklarımdan iple bağlardı. Daha sonra ateşte ısıttığı kaşıkları çeşitli yerlerime bastırarak yakardı. Hatta gördüğüm şiddet nedeniyle fare zehri içererek intihara kalkıştım. Ancak kardeşim durumu fark etti ve hastaneye götürdüler" diye konuştu.
KAYINPEDERE TELEFON
Yadigar Davuloğlu'nun kayınpederi Durmuş Ateş de düğünden 3 gün sonra M.P.'nin kendisini telefonla arayarak tehdit ettiğini söyledi. Durmuş Ateş, M.P'nin kendisine, "Kulaklarını iyi aç. Beni iyi dinle. Yadigar'ın elinden ben senet aldım. Doldurdum verdim hiç kusura bakma. Yadigar artık senin gelinin oldu. O senin namusundur. Onun borcunu sen ödeyeceksin. Ya ödersin ya da bu dünyayı ikimize dar ederim' dedi. Bizi tehdit ederek ödeme yapmamızı istiyor" dedi.
'PARAYI ÖDE, ÇOCUĞUN BABASIZ KALABİLİR' İDDİASI
Eşini sevdiğine vurgulayan Ömer Ateş ise yasalar çerçevesinde haklarını arayacaklarını söyledi. Eşine güvendiğini ve onu desteklediğini anlatan Ateş ise şöyle konuştu:
"Eşimi seviyorum. Üvey babası onu kandırarak senet imzalatmış. Gerekli itirazları yaptık. Yasalar kapsamında hakkımız arayacağız. Eşimin kimseye borcu yok. M.P. eşimi dolandırmış. Beni de arayarak, 'Eşim doğmadan babası ölmüş. Senin de çocuğun anne karnında babasız kalabilir. Bu parayı öde' diye tehdit etti."
DÜĞÜN MASRAFLARI İÇİN İMZALATMIŞ
Yaşanan olaylar sonrası savcılığa çağırılan M.P. verdiği ifadesinde, senedi düğün masrafları için imzalattığını iddia etti. M.P. ifadesinde, senedin düzenlendiği tarihte üvey kızına ait kimlik bilgilerinin senedin üzerinde var olduğunu ve Yadigar Davutoğlu'nun imzaladığı kağıdın senet olduğunu bildiğini öne sürerek suçlamaları kabul etmedi.

AA(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)