ADANA'da çocuklarının yanına giden 63 yaşındaki Dursun Özortaç, yalnız yaşadığı 11'inci kattaki evinde çıkan yangını haber alıp, olay yerine gelince gözyaşlarına boğuldu. Özortaç, "İyi ki ben evde yoktum" diye kendini teselli etti. 
Yangın merkez Çukurova İlçesi'nin Beyazevler Mahallesi'nin 80062 sokakta öğle saatlerinde meydana geldi. Gölbaşı Apartmanı'nın 11'inci katında tek başına yaşayan Dursun Özortaç, sabah evden çıkıp, çocuklarının yanına gitti. Bir süre evden önce dumanlar, ardından da alevler yükselmeye başladı. Apartmandaki yangını fark eden vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekipleri ve polis, olay yerine kısa sürede geldi.
İtfaiye merdivenli aracı ile dışarıdan, hortum ile de bina içerisinden yangına müdahale ederken, komşularının haber verdiği Dursun Özortaç ve çocukları olay yerine geldi. Binada oturanlar polisin çağrısı üzerine evlerini tahliye etti. İtfaiye yangını söndürmeye çalışırken, ev sahibi Dursun Özortaç da gözyaşlarına boğulup, sinir krizi geçirdi. Özortaç komşularının yardımı ile sakinleştirildi. Evden elektrikli aletlerin fişini çektikten sonra ayrıldığını söyleyen Dursun Özortaç, "Ocakta yemek yoktu. Elektrikli aletlerin fişlerini de çekip, kontrol ettikten sonra ayrıldım. Yangın nasıl başladı bilmiyorum. İyi ki ben evde yoktum" diye konuştu.
İtfaiye binanın en üst katındaki yangına su sıkarken, apartmanın bahçesinde toplanan vatandaşlar da meraklı gözlerle izledi.
Yaklaşık bir saatlik çalışmayla tamamen söndürülen yangın ile ilgili inceleme yapan itfaiye ekipleri, alevlerin mutfaktaki elektrikli aletlerden çıktığını belirledi.
Can kaybının yaşanmadığı yangın ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI