ESKİŞEHİR'de alkol bağımlısı olduğu belirtilen 61 yaşındaki Mesut Okyar kaldığı evde çıkan yangında öldü. Kolonya ya da ispirtonun alev alarak giysilerini tutuşturması sonucunda çıkan yangında öldüğü sanılan Okyar'ın cesedini eve gelen arkadaşı 52 yaşındaki Muharrem Durmuş buldu.
Olay saat 04.00 sıralarında Alanönü Mahallesi Bodurlar Sokak'ta meydana geldi. Yıllar önce eşinden boşandığı ve alkol bağımlısı olduğu belirtilen Mesut Okyar, kirada oturduğu evde çıkan yangında yanarak can verdi. Okyar'ın cesedini sabaha karşı çalıştığı lokantadan gelen ev arkadaşı Muharrem Durmuş bularak polise bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri dumanların çıktığı evde gerekli çalışmayı yaparak yangını kısa sürede söndürdü. Dumandan etkilenen Muharrem Durmuş ise 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durmuş'un tedavisi ayakta yapılıp taburcu edildi.
Ölen Mesut Okyar'ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı. Yetkililer yangına, Okyar'ın iki katlı evin üst kat koridorunda içmeye çalıştığı kolonya ya da ispirtonun üzerine dökülmesi ve elindeki sigaranın da giysilerini tutuşturması sonucu çıkmış olabileceğini söyledi. Emniyet müdürlüğü yetkilileri olayın çok yönlü araştırıldığını bildirdi.
Komşuları, Mesut Okyar'ın alkol bağımlısı ve işçi emeklisi olduğunu, yıllar önce eşinden boşandığını belirtti.