ANKARA Kızılay'da oturan inşaat mühendisi Teoman Özkılavuz, iki dairesi ile birlikte çalışma ofisinin 10 yılda toplam 8 kez soyulduğunu söyledi. Manevi değeri bulanan eşyalarının çalınmasına çok üzüldüğünü söyleyen Özkılvavuz, "Hırsızlara ne önlem alırsan al fayda etmiyor" dedi.
10 yıldır Kızılay'ın Kültür Mahallesi'nde oturan inşaat mühendisi Teoman Özkılavuz'un başı hırsızlarla dertte. Aldığı tüm önlemlere rağmen iki dairesi ile çalışma ofisinin toplam 8 kez soyulduğunu söyleyen Özkılavuz, çocukluğundan itibaren biriktirdiği koleksiyon ve antika değeri bulunan tüm eşyalarırnın çalındığını belirtti. Özkılavuz, "Son olarak ben Ankara dışındayken çalışma ofisime havalandırma boşluğundan giren hırsızlar, daha sonra aynı binada bulunan 6 ve 8 nolu iki daireme de girerek ortalığı talan etmişler. Daha çok manevi değeri bulunan eşyaların çalınmasına üzüldüm. 30 yıldır özenle sakladığım rahmetli subay babama ait beylik tabanca, altın kıravat, kolleksiyon değeri bulunan 10 kol saati, kol düğmeleri, 46 yıl önce Kore gazisi olan babama Birleşmiş Milletler'in verdiği madalyalar, 2000 yılında biriktirmeye başladığım darphanenin altın ve gümüş paraları, yine uzun yıllar biriktirdiğim altın ve gümüş kolyeler ve 100 gram ağırlığında gram altınlarımla anneme ait özel eşyaların çalınmasına çok üzüldüm. Hırsızlara ne önlem alırsan al fayda etmiyor" dedi.
Maddi değerden çok manevi değeri bulunan eşyalarının çalınmasına üzüldüğünü belirten Teoman Özkılavuz, polisin gerekli çalışmaları yapmasına rağmen bir sonuç alamamasından yakındı.

FOTOĞRAFLI