Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de elektrik direğine çarptıktan sonra tek katlı eve giren kamyonun sürücüsü 65 yaşındaki Yaşar Gölpek şoför mahalinde sıkışarak öldü. 
Kaza, Dede Mahallesi Kalabak Sokak'ta meydana geldi. Yapımı devam eden kaplıca otele inşaat malzemesi götüren Yaşar Gölpek'in kullandığı 26 VN 754 plakalı kamyon, önce sokaktaki bir aydınlatma direğine çarptı ardından Zehra Kazar'a ait katlı bir evin duvarına çarpıp yan yattı. Olay sırasında kimsenin olmadığı evin koridor, tuvalet ve banyosu zarar görürken kamyon şoförü Yaşar Gölpek araç içerisinde sıkışarak yaşamını yitirdi.
Kazadan sonra olay yerine gelen Zehra Kazar evinin zarar görmesinden çok kamyon şoförünün ölümüne üzüldüğünü söyledi. Kazar, "Komşuya oturmaya gitmiştim. Kızım ve eşim de dışarı çıkmışlardı. Kızımın haftasonu sınava gireceği okulun yerine bakmaya gitmişlerdi. Şans eseri evde köpeğimizden başka kimse yoktu. Köpeğimiz de arka odada olduğu için ona bir şey olmamış. Kazada banyo, tuvalet ve koridorumuz zarar gördü. Ancak keşke evde daha büyük zarar meydana gelseydi de kamyon şoförüne bir şey olmasaydı. Ev nasıl olsa yapılır. Ancak bir can bir daha geri gelmez" dedi.
Yaşar Gölpek'in arkadaşlarından bazıları, "Yaşar kalbinden rahatsızdı. Kaza öncesi kalp krizi geçirmiş olabilir" dedi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kazaya kamyonun frenlerinin boşalmasının mı? yoksa sürücüsünün kalp krizi geçirmesinin mi? neden olup olmadığının yapılacak otopsi ve araçtaki inceleme sonucunda kesinlik kazanacağını belirtti.
 Araç içerisinde sıkışan kamyon şoförü yaşar Gölpek'in cenazesi itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda çıkarılıp otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna götürüldü.

KA (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)